Malzemeler: Pandispanya için; 3 yumurta, 1/2 su bardağı şeker, 1/2 su bardağı un, 1/2 su bardağı nişasta, 1 silme çay kaşığı tarçın, Bir tutam tuz. Kreması için; 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 yumurta, 1/4 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı boza. Kaplamak için; 2 su bardağı tuzsuz leblebi.
Hazırlanışı
- Pandispanya için yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın,
- Aklarını bir tutam tuz ilavesiyle kar gibi olana kadar çırpın,
- Şekeri ekleyip iyice karışana kadar çırpmaya devam edin,
- Yumurta sarılarını çırpılmış yumurta akına ekleyip spatula ile karıştırın,
- Ayrı bir kapta un, nişasta ve tarçını karıştırın,
- Bu karışımı yumurtalara azar azar ekleyerek karıştırın,
- Kelepçeli kalıbınızı tereyağ ile yağlayıp karışımı boşaltın,
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kürdan testi temiz çıkana kadar pişirin,
- Krema için nişasta ve sütün yarısını bir sos tenceresine alın,
- Nişastayı bir yemek kaşığının sırtıyla ezerek eritin,
- İçine kalan sütü, unu, yumurtayı ve şekeri ekleyip çırpın,
- Ocağa alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak iyice koyulaşana kadar pişirin,
- Ateşten alıp ilk sıcaklığı çıkana kadar çırpın,
- Bozayı ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar çırpın,
- Pandispanyayı 3 eşit parçaya kesin,
- İlk katı servis tabağına alıp sütle ıslatın,
- Üzerine kremanın üçte biribi döküp yayın,
- Üzerine diğer pandispanya katını yerleştirip sütle ıslatın,
- Kalan kremanın yarısını da döküp yayın,
- Son kalan katı da üzerine koyup kalan kremayla kaplayın,
- Mutfak robotunda çektiğiniz leblebi ile kaplayın.