bozalipasta-2

Bozalı Pasta

Malzemeler: Pandispanya için; 3 yumurta, 1/2 su bardağı şeker, 1/2 su bardağı un, 1/2 su bardağı nişasta, 1 silme çay kaşığı tarçın, Bir tutam tuz. Kreması için; 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 yumurta, 1/4 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı boza. Kaplamak için; 2 su bardağı tuzsuz leblebi.

Hazırlanışı

  • Pandispanya için yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın,
  • Aklarını bir tutam tuz ilavesiyle kar gibi olana kadar çırpın,
  • Şekeri ekleyip iyice karışana kadar çırpmaya devam edin,
  • Yumurta sarılarını çırpılmış yumurta akına ekleyip spatula ile karıştırın,
  • Ayrı bir kapta un, nişasta ve tarçını karıştırın,
  • Bu karışımı yumurtalara azar azar ekleyerek karıştırın,
  • Kelepçeli kalıbınızı tereyağ ile yağlayıp karışımı boşaltın,
  • Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kürdan testi temiz çıkana kadar pişirin,
  • Krema için nişasta ve sütün yarısını bir sos tenceresine alın,
  • Nişastayı bir yemek kaşığının sırtıyla ezerek eritin,
  • İçine kalan sütü, unu, yumurtayı ve şekeri ekleyip çırpın,
  • Ocağa alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak iyice koyulaşana kadar pişirin,
  • Ateşten alıp ilk sıcaklığı çıkana kadar çırpın,
  • Bozayı ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar çırpın,
  • Pandispanyayı 3 eşit parçaya kesin,
  • İlk katı servis tabağına alıp sütle ıslatın,
  • Üzerine kremanın üçte biribi döküp yayın,
  • Üzerine diğer pandispanya katını yerleştirip sütle ıslatın,
  • Kalan kremanın yarısını da döküp yayın,
  • Son kalan katı da üzerine koyup kalan kremayla kaplayın,
  • Mutfak robotunda çektiğiniz leblebi ile kaplayın.