limonluparfe

Limonlu Parfe

Malzemeler; Yumurta 3 adet, 1 su bardağı toz şeker, Büyükçe limon 2 adet, 2 kutu krema ( 400 ml)

Hazırlanışı

  • Öncelikle 3 ayrı kap hazırlayın.
  • Yumurtaların sarılarını ayrı bir kaba, aklarını ayrı bir kaba ve kremaları da ayrı bir kaba koyun.
  • Öncelikle akları mikserle çırpmaya başlayın.
  • Akları kabarıp, sertleşene değin çırpın.
  • Kıvamı mikserin uçlarından akmıyorsa olmuş demektir.
  • Kremayı da kabarana kadar çırpın.
  • Yumurta sarılarına şekeri ekleyip, şekerler eriyinceye dek çırpmaya devam edin.
  • Yumurtalı karışıma limon kabuklarını rendeleyin.
  • Limonların suyunu sıkın ve ilave edin.
  • Mikserle iyice bir çırpın.
  • Kremayı ekleyin, tahta veya silikon bir kaşıkla karıştırın.
  • En son akları da ekleyip, yine kaşıkla yavaşça alttan üste doğru karıştırın.
  • Herhangi bir kalıba güzelce, kırıştırmadan streç film serin ve parfeyi eşit olarak kalıbınıza yayın.
  • Hemen dondurucuya kaldırın.
  • En az 4- 5 saat dondurucuda kaldıktan sonra ters çevirerek, dilimleyerek servis yapın.
  • Limonlu parfe hiçbir şekilde yumurta kokmaz.
  • Dilerseniz alt katına bisküvi parçacıkları dökebilirsiniz.
  • Limonlu parfeyi dondurucudan çıkar çıkarmaz tüketmelidir.