Malzemeler; Yumurta 3 adet, 1 su bardağı toz şeker, Büyükçe limon 2 adet, 2 kutu krema ( 400 ml)
Hazırlanışı
- Öncelikle 3 ayrı kap hazırlayın.
- Yumurtaların sarılarını ayrı bir kaba, aklarını ayrı bir kaba ve kremaları da ayrı bir kaba koyun.
- Öncelikle akları mikserle çırpmaya başlayın.
- Akları kabarıp, sertleşene değin çırpın.
- Kıvamı mikserin uçlarından akmıyorsa olmuş demektir.
- Kremayı da kabarana kadar çırpın.
- Yumurta sarılarına şekeri ekleyip, şekerler eriyinceye dek çırpmaya devam edin.
- Yumurtalı karışıma limon kabuklarını rendeleyin.
- Limonların suyunu sıkın ve ilave edin.
- Mikserle iyice bir çırpın.
- Kremayı ekleyin, tahta veya silikon bir kaşıkla karıştırın.
- En son akları da ekleyip, yine kaşıkla yavaşça alttan üste doğru karıştırın.
- Herhangi bir kalıba güzelce, kırıştırmadan streç film serin ve parfeyi eşit olarak kalıbınıza yayın.
- Hemen dondurucuya kaldırın.
- En az 4- 5 saat dondurucuda kaldıktan sonra ters çevirerek, dilimleyerek servis yapın.
- Limonlu parfe hiçbir şekilde yumurta kokmaz.
- Dilerseniz alt katına bisküvi parçacıkları dökebilirsiniz.
- Limonlu parfeyi dondurucudan çıkar çıkarmaz tüketmelidir.