Malzemeler: Tabanı için; 1 paket yulaflı bisküvi, 50 gram eritilmiş tereyağ. Kreması için: 200 gram, labne peynir, 1 bardak yoğurt, 2 yumurta, 2 kaşık un, 1 limon kabuğu rendesi, 1 çay kaşığı vanilya, 1 bardak şeker. Limon sosu için: 50 gram tereyağ, 1 çay bardağı şeker, 1 yumurta, 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi, 2 kaşık limon suyu
Hazırlanışı
- Bisküvileri un haline getirin. İçine erimiş tereyağı ekleyip karıştırın.
- Bisküvi hamurunu iyice bastırarak fırın tepsinin tabanına döşeyin. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Peynir ve yoğurdu derin bir kaba alıp mikserle çırpın.
- Şekeri ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin.
- Yumurtaları ekleyip, yavaşca çırpın. Un, limon kabuğunu rendesini ekleyip karıştırın.
- Bisküvi hamurunu dolaptan çıkarıp üzerine peynirli karışımı dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Keki soğutmak için buzdolabına kaldırın.
- Limon sosunu hazırlamak için ısıya dayanıklı bir kaba sos malzemelerini ekleyin.
- İçi su dolu bir kabın içine yerleştirip karıştırarak pişirin.
- Sosun soğuması için kenarda bekletin. Servis yapacağınız zaman cheescakein üzerine limon sosunu dökün.