Malzemeler: 3 adet yumurta , 1 su bardağı pudra şekeri, 250 gr. margarin, 1 paket vanilya, 1 limon kabuğu rendesi, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 çay kaşığı karbonat (silme), Alabildiği kadar un (yaklaşık 4 – 4,5 su bardağı un), Üzeri için 3-4 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı;
- Margarin ile pudra şekerini iyice karıştırın. Beyazlaşsın.
- 2 adet yumurta sarısını ve 1 adet bütün yumurtayı ekleyin.
- Vanilya, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve karbonatı (karbonatın üzerine 2 damla limon sıkın, köpüklensin) ekleyin, iyice karıştırın.
- Unu ekleyin ve yumuşak, ele yapışmayan (yani kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un ekleyin ve karıştırın) bir hamur yapın.
- İri toplar halinde getirin. Önce yumurta akına sonra toz şekere batırın.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- 190 C’de 20- 25 dk. pişirin.