Malzeme Listesi: 1 su bardağı toz şeker, 3 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2,5 su bardağı un, 1 su bardağı boza, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, Yarım çay kaşığı toz zencefil
Hazırlanışı:
- İlk olarak toz şeker ve yumurtayı çırpma kabına alın.
- Karışım bembeyaz olunca ve şeker tamamen eriyene kadar mikserle önce düşük sonra yüksek devirde çırpın.
- Çırptığınız yumurtalara boza ve sıvıyağı ilave ederek çırpmaya devam edin.
- Un, tarçın, toz zencefil ve 1 paket vanilyayı ilave ederek akıcı bir hamur elde edene kadar karıştırın.
- Unu azar azar ilave edip karıştırın. (akışkan bir kıvama gelene kadar)
- En son kabartma tozunu ekleyin ve 1 dakika daha karıştırın.
- Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına hazırlamış olduğunuz karışımı dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişirin.
- Pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edin, kürdan kuru çıkarsa pişmiştir.
- Pişmemişse 5 dakika daha pişirin.
- Pişen kekinizi oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.