Malzemeler; 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 su bardağından 1 parmak eksik süt, 2-3 damla limon suyu, 130 gr. Tereyağı, 2 su bardağı toz şeker, 2 adet limon kabuğu – rende, 3 yumurta, 3 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı karbonat, 2 limon suyu, 3 yemek kaşığı pudra şekeri, ½ limon suyu
Hazırlanışı
- Yoğurt ve sütü bir kaba alıp üzerine birkaç damla limon suyu ekleyip karıştırın ve kenara alın.
- Ayrı bir kapta şeker ve tereyağını iyice çırpın, yumurtaları teker teker ekleyip limon rendesini ilave edin.
- Tüm kuru malzemeleri ayrı bir kapta eleyin
- Yumurtalı karışıma sırasıyla önce yoğurtlu sütü ardından limon suyunu ekleyip iyice karıştırın son olarak kuru malzemeleri ilave edip spatula yardımı ile hamuru söndürmeden karıştırın
- Önceden yağlanmış kek kalıbına hamuru döküp 180 derecede 35 – 40 dakika pişirin.
- Kek piştikten sonra oda sıcaklığına gelince bir kapta pudra şekeri ve limon suyunu karıştırıp sosu kekin üzerine gezdirin.