bozalikek

Bozalı Kek

Malzeme Listesi: 1 su bardağı toz şeker, 3 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2,5 su bardağı un, 1 su bardağı boza, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, Yarım çay kaşığı toz zencefil

Hazırlanışı:

  • İlk olarak toz şeker ve yumurtayı çırpma kabına alın.
  • Karışım bembeyaz olunca ve şeker tamamen eriyene kadar mikserle önce düşük sonra yüksek devirde çırpın.
  • Çırptığınız yumurtalara boza ve sıvıyağı ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • Un, tarçın, toz zencefil ve 1 paket vanilyayı ilave ederek akıcı bir hamur elde edene kadar karıştırın.
  • Unu azar azar ilave edip karıştırın. (akışkan bir kıvama gelene kadar)
  • En son kabartma tozunu ekleyin ve 1 dakika daha karıştırın.
  • Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına hazırlamış olduğunuz karışımı dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişirin.
  • Pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edin, kürdan kuru çıkarsa pişmiştir.
  • Pişmemişse 5 dakika daha pişirin.
  • Pişen kekinizi oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.